MOŽE LI BOLNIJE? TEŠKO! Bajraktarević odlučio zadati završni udarac Amerikancima, sve je otvoreno priznao

290924Bajraktarević

Esmir Bajraktarević igrao je za mlađe selekcije Sjedinjenih Američkih Država, a onda pristao da bude član reprezentacije BiH, te je u prvim nastupima bh. navijače kupio svojom hrabrošću i odlučnošću.

Bajraktarević je u ovom momentu član New England Revolutiona u MLS-u i sa svojih 19 godina jedan je od najvećih dragulja američkog nogometa. On ima jedan nastup za seniore SAD-a, a zatim je čvrsto odlučio nositi dres ‘Zmajeva’ i već je sakupio dvije utakmice.

Ovog sjajnog mladića imali smo priliku upoznati u mečevima protiv Nizozemske i Mađarske. U Eindhovenu je po ulasku u igru upisao nestvarnu asistenciju za Edina Džeku, dok je na terenu zablistao i u 13 minuta protiv Mađara.

Sinoć je Bajraktarević ušao sa klupe u 62. minutu u pobjedi New England Revolutiona, a Amerikancima je ponovo otkrio koliko voli zemlju svog porijekla i da za njega nikada nije bilo dileme čije će boje braniti.

“Jako sam ponosan što sam Bosanac. Bilo je super igrati za BiH. Mama je plakala, moj tata je također plakao i to je za mene bio nadrealni trenutak. To je nešto što nikada neću zaboraviti”, rekao je Esmir i tako zadao završni udarac svima u SAD-u.

Već sada se spominje da bi Bajraktarević mogao napustiti MLS i doći u evropski nogomet, te je o tome najviše govorio tamošnji analitičar Taylor Twellman.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime