IPAK SU PRIMORANI! Rodri završio sezonu zbog povrede, City već u januaru dovodi ‘očajnu’ zamjenu

290924Rodri

Fenomenalni vezista reprezentacije Španije i Manchester Cityja, Rodri, završio je nedavno sezonu zbog teške povrede koju je zadobio.

Rodri će tako morati na dugu pauzu, a pitanje je naravno i kakav će se vratiti po završetku oporavka. U međuvremenu, Pep Guardiola i ekipa sa Etihada odlučili su da hitno reaguju.

Naime, Manchester City definitivno planira da početkom naredne 2025. godine, odnosno u januarskom prijelaznom roku, dovede zamjenu za Španca na sredini terena.

Prema saznanjima uglednog Guardiana, na meti popularnih ‘Građana’ je veznjak Torina, Samuele Ricci. U pitanju je 23-godišnjak koji je ponikao u Empoliju, dok je u Torino stigao na ljeto 2022. godine.

Ricci je također debitovao i za reprezentaciju Italije, a za koju je već odigrao četiri utakmice. Njegova vrijednost je oko 22 milijuna eura, te ga ugovor sa Torinom veže do 2026. godine.

Italijan je visok 181 centimetar, a mnogi su mišljenja da bi on bio zaista očajna zamjena za Rodrija koji uživa status nezamjenjivog u ekipi Cityja.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime