PANIKA U MADRIDU! Povreda je ‘ništa’ u odnosu na ono što je Kyliana Mbappea danas snašlo u Realu

290924Mbappe

Večeras je na programu prvi derbi Madrida ove sezone, a na kojem definitivno učestvovati neće francuski reprezentativac i napadač Reala, Kylian Mbappe.

U utakmici osmog kola španske La Lige snage će odmjeriti Real Madrid i Atletico Madrid. Nakon sedam odigranih mečeva nijedan od ova dva tima nema upisan poraz i trenutno su jedini neporaženi u ligi.

Real se nalazi na drugoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, te imaju četiri boda manje i utakmicu manje od Barcelone, dok je Atletico treći sa 15 bodova na svom kontu.

Zaista je teško reći ko je favorit u večerašnjem duelu, a jasno je da će ‘Kraljevski klub’ biti itekako oslabljen jer u prvom redu neće igrati Kylian Mbappe. Francuz je zadobio povredu mišića lijeve natkoljenice, ali ga ona neće odvojiti s terena na duže staze.

Dakle, uskoro bi Mbappe trebao biti na usluzi treneru Ancelottiju, obzirom da se ne radi o ozbiljnijoj povredi. Međutim, napadač je danas saznao druge razočaravajuće i katastrofalne vijesti.

Naime, u Madridu vlada totalna uzbuna zbog velikog derbija u kojem će sve prštati i stanje je alaramantno. Prvi će cijenu platiti upravo Mbappe jer je od kluba dobio zabranu da se uopće pojavi na tribinama Wanda Metropolitano stadiona.

Iako je bivša zvijezda PSG-a imala ogromnu želju da sa tribina bodri i podrži svoje suigrače, to on definitivno neće biti u mogućnosti. Real je, navodno, to napravio kako bi zaštitio 25-godišnjaka.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime