BRZO SE SNALAZI! Ništa od kupovine na Anfieldu, Perez dovodi ‘najuniverzalnijeg’ nogometaša Uniteda?

FlorentinoUTD
Promjena planova vremešnog predsjednika

Florentino Perez ima u planu da kroz narednih nekoliko transfer rokova izvrši konačno rekonstrukciju igračkog kadra koja podrazumjeva i rješenje na poziciji desnog beka.

Dani Caravajal će dobiti produženje ugovora, ali je jasno kako vrijeme ne radi za legendarnog Španca i da se u jednom trenutku prilika mora ukazati mlađem rešenju.

Kao prioritetna meta za nasljednika legende Real Madrida je Trent Alexander-Arnold, ali je navodno Englez bliže ostanku u Liverpoolu nego odlasku, što Pereza primorava na brzo snalaženje.

Tim povodom GiveMeSport prenosi kako će Real u narednom periodu pozorno pratiti ‘najuniverzalnijeg’ pojedinca Ten Hagove momčadi na Old Traffordu.

Diogo Dalot će biti alternativno rješenje u slučaju da Alexander-Arnold definitivno produži ugovor sa ‘Redsima’ kao dugogoročno rješenje na poziciji desnog, ali i lijevog beka.

Portugalac za Manchester United igra brojne pozicije i jedan je od pouzdanih zvijezda nizozemskog stratega koji i pored toga ipak traži dodatno rješenje na njegovog poziciji.

To bi Dalotu moglo otvoriti priliku za još jedan veliki transfer budući da je i u prošlosti igrao samo za najveće evropske klubove.

26-godišnjak je vezan jakim ugovorom sa ‘Crvenim đavola’ i očekuje se da United zadovolji ponuda od 50 miliona eura za njegov potpis.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime