Postecoglou bez dlake na jeziku: Trebalo je da postignemo još dva ili tri gola, nismo dozvolili Unitedu da pređe centar

300924Postecoglou

Nogometaši londonskog Tottenhama jučer su gostovali Manchester Unitedu na kultnom Old Traffordu u utakmici šestog kola engleskog Premiershipa, te su slavili sa uvjerljivih 3:0.

Trener popularnih ‘Spursa’, Ange Postecoglou, izjavio je da su njegovi izabranici pokazali izvanrednu igru i zalaganje na utakmici protiv ‘Crvenih đavola’.

“Mislim da smo odigrali izvanredno. Počeli smo utakmicu dobro, postigli odličan gol i vjerovatno je trebalo da postignemo još dva ili tri. Pritisak ih je onda preopteretio i dobili su crveni karton. Nevjerovatno zalaganje svih naših momaka”, rekao je Postecoglou dodavši

“Crveni karton je bio posljedica načina na koji smo ušli u utakmicu, stavili smo nevjerovatan pritisak na njih. Broj šansi koje smo stvorili, nismo im dozvolili da pređu centar terena. Odlično smo odigrali”, zaključio je 59-godišnji stručnjak.

Tottenham je trenutno osmi na tabeli Premiershipa sa 10 osvojenih bodova. Ovaj tim će u narednom kolu domaćeg prvenstva igrati na gostujućem terenu protiv Brightona, a prije toga će odmjeriti snage sa Ferencvarošom u drugom kolu Evropske lige.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime