Legendarni Modrić u 40. godini života ispisuje povijest i obara nove rekorde: Prvi je u Ligama petice!

300924Modrić

Legendarni hrvatski reprezentativac Luka Modrić je početkom ovog mjeseca zagazio u 40. godinu života, dok u dresu Real Madrida na terenu pruža partije daleko mlađeg nogometaša.

U sinoćnjem derbiju protiv Atletico Madrida (1:1), Modrić je dobio priliku da zaigra od samog početka utakmice, a malo je reći da je svoju šansu iskoristio maksimalno.

Naime, za 85 minuta provedenih na terenu Hrvat je imao 72 dodira s loptom, a svih 58 dodavanja na meču mu je bilo precizno, što je rekord kada je ova sezona u pitanju.

Nekadašnji dragulj Dinama iz Zagreba je na taj način postao jedini nogometaš u Ligama petice ove sezone koji je imao stopostotan procenat dodavanja, a da je više od 40 puta pokušao dodati loptu.

Međutim, to nije sve. Luka je sa 58 uspješnih dodavanja iz isto toliko pokušaja postavio lični rekord, ali i onaj klupski. Radi se o tome da iskusni veznjak nikada do sad u 367 odigranih utakmica u La Ligi nije imao 58 uspješnih dodavanja iz isto toliko pokušaja.

Također, ‘Vatreni’ je postavio rekord igrača Reala u derbijima protiv Atletica. Sve u svemu, mnogi će se složiti da su u njegovom slučaju godine samo broj…

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime