‘Zmajevima’ i Barbarezu neće biti lako! Nagelsmann objavio spisak igrača Njemačke za utakmicu protiv BiH

031024Nagelsmann

Selektor nogometne reprezentacije Njemačke, Julian Nagelsmann, odabrao je nogometaše koji će nastupiti na utakmicama Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

Njemačka 11. oktobra dolazi u Bosnu i Hercegovinu u izuzetno jakom sastavu i kao apsolutni favorit za pobjedu nad ‘Zmajevima’, pa je jasno da je pred selektorom Sergejom Barbarezom i ekipom ogroman zadatak.

Julian Nagelsmann tako je objavio spisak igrača na koje će računati za ovaj duel, te za utakmicu protiv Nizozemske koja je na rasporedu 14. oktobra. Odlučio se bivši trener Bayerna na sljedeće nogometaše.

Golmani: Oliver Baumann, Janis Blaswich, Alexander Nubel.

Odbrana: Waldemar Anton, Benjamin Henrichs, Joshua Kimmich, Robin Koch, Maximilian Mittlestadt, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah.

Vezni red: Robert Andrich, Chris Fuhrich, Pascal Gross, Jamal Musiala, Aleksandar Pavlović, Angelo Stiller, Florian Wirtz.

Napad: Serge Gnabry, Kai Havertz, Tim Kleindienst, Deniz Undav.

Nijemci su nakon dva odigrana kola u Ligi nacija skupili četiri boda. Deklasirali su Mađarsku u prvom kolu s 5:0, a zatim su u fenomenalnoj utakmici remizirali sa Nizozemskom rezultatom 2:2.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime