SVE JE GOTOVO! Baturina sebi na utakmici protiv Monaca osigurao transfer života, kasa Dinama se puni do vrha

031024Baturina

Fenomenalni hrvatski reprezentativac Martin Baturina izabran je za najboljeg igrača na utakmici drugog kola Lige prvaka protiv Monaca na Maksimiru.

Baturini je tek 21 godina, oscilacije u igri su skroz normalna pojava za taj uzrast. Međutim, ono što je sigurno jeste to da je u pitanju igrač koji je budućnost hrvatskog nogometa i smiješi mu se blistava karijera.

U meču s popularnim ‘Kneževima’ postigao je pogodak i upisao asistenciju. Majstorija koju je izveo u drugom poluvremenu je skoro pa sigurno njegov najbolji pogodak u karijeri. To da mu je čuveni L’Equipe dao osmicu za nastup dovoljno govori.

Dakle, već sada se sa sigurnošću može tvrditi da je na meču protiv Monaca talentovani veznjak sebi osigurao transfer života, te samo ostaje pitanje u koji klub će otići.

Također, poznato je da će ‘Modri’ njegovom prodajom napuniti kasu do vrha, a svog dragulja u Zagrebu nikako ne misle pustiti za cifru koja je manja od 20 milijuna eura.

Baturina se nalazi na radaru velikih evropskih klubova poput Atletico Madrida, Rome i Fiorentine, dok se nedavno povezivao i sa potpisom za moćni Real Madrid.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime