DOBRE, MA ODLIČNE VIJESTI! Veliki preokret, Pogba se na teren za Juventus vraća mnogo ranije od očekivanog

PogbaJUV
Ogromna stvar za samog nogometaša, ali i za Juventus

Proslavljeni francuski nogometaš Paul Pogba vraća se nogometu već u martu naredne godine jer je njegova četverogodišnja suspenzija zbog doping skandala smanjena na samo 18 mjeseci.

Francuz je pao na rutinskoj doping kontroli nakon pobjede Juventusa nad Udineseom rezultatom 3:0 krajem augusta prošle godine kada je analizom krvi ustanovljeno prisustvo DHEA-e u njegovom organizmu, a to je supstanca koja je zabranjena u italijanskoj Serie A.

Veznjak je dobio maksimalnu moguću kaznu za to, a to je četverogodišnja suspenzija. Međutim, uložio je žalbu i ona je prihvaćena.

Kako je ekskluzivno prenio britanski Daily Mail, Pogbina žalba urodila je plodom i on je danas dobio odluku da se na teren može vratiti već u martu naredne godine.

Pogbi je dozvoljeno da trenira sa svojim Juventusom već od januara, tako da bi se dva mjeseca spremao za povratak na terene zajedno sa saigračima. Kako mu ugovor s ‘Starom damom’ još uvijek traje, a to je do ljeta 2026. godine, imat će godinu i po igranja za Staru damu kako bi se pokušao vratiti u prepoznatljivu formu.

Najbolje dane karijere Pogba je imao upravo u Juventusu, a tu je još i avantura u dvije epizode u Manchester Unitedu. S reprezentacijom Francuske postao je prvak svijeta i bio ključni igrač 2018. godine na Mundijalu u Rusiji.



OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime