Rudiger odabrao tri najbolja stopera svijeta, a onda progovorio o najmoćnijem napadaču: On je zvijer, ne znam šta jede

051024Rudiger

Njemački reprezentativac i nogometaš Real Madrida, Antonio Rudiger, gostujući u jednom podcastu otkrio je ko su za njega najbolji stoperi današnjice, a spomenuo je i najmoćnijeg napadača svijeta.

Rudiger je trenutno jedan od najboljih centralnih defanzivaca na svijetu, ali je zvijezda Real Madrida bila suočena sa izborom trojice po njegovom mišljenju najboljih stopera. Sva trojica koju je nabrojao dolaze iz engleskog Premiershipa.

“William Saliba i Gabriel Magalhaes iz Arsenala su fantastičan tandem stopera. Rade nevjerovatan posao već dvije godine. U Gabrielu imate agresivnijeg vođu, a Saliba izgleda kao tihi vođa”, rekao je Rudiger.

Pored Francuza i Brazilca, Nijemac je među najbolja tri stopera sasvim očekivano naveo iskusnog nizozemskog nogometaša, Virgila van Dijka iz Liverpoola.

Govoreći o istaknutom napadaču i ponajboljem na svijetu, Erlingu Haalandu, Rudiger ga je opisao kao “zvijer” i upozorio da je opasno davati mu prostor iza odbrane.

“Ja sam stoper stare škole koji voli ovakve bitke, pogotovo s njim jer je zvijer. Ne znam šta jede ili radi, ali njegova snaga je nevjerovatna. S njim morate biti spremni na fizičku bitku i, prije svega, ne dajte mu prostora iza sebe jer je vrlo opasan”, riječi su bivšeg člana Chelseaja.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime