NAJVEĆI KLUB S RAZLOGOM! Carvajal zbog teške povrede završio sezonu, Real sve oduševio potezom

061024Carvajal

Španski reprezentativac Dani Carvajal sinoć je zadobio tešku povredu koljena zbog koje je ova sezona za njega gotovo sigurno završena.

Naime, Carvajal je u posljednjim sekundama sinoćnje utakmice Real Madrida i Villarreala zadobio tešku povredu koljena, a na veliku žalost svih u Madridu potvrđeno je da je pokidao križne ligamente.

Riječ je o jednoj od najtežih povreda u nogometu zbog koje će igrač morati na operaciju. Kako stoje stvari, fenomenalni bek će s terena izbivati u najboljem slučaju najmanje šest mjeseci.

Naravno, itekako je realna opcija i da je aktuelna takmičarska godina za iskusnog Španca već završena i da ćemo ga u akciji gledati tek idućeg ljeta.

U međuvremenu je ‘Kraljevski klub’ svojim potezom prema nogometašu koji je ponikao na Santiago Bernabeu stadionu oduševio cijeli svijet. Iz kluba su se oglasili zvaničnim saopštenjem i potvrdili da je s Carvajalom dogovoreno produženje saradnje.

“Real Madrid želi zvanično saopštiti da kako je i planirano s Crvajalom je dogovoren novi ugovor. On će produžiti saradnju koja će ga za klub vezati do ljeta 2026. godine”, saopštili su iz španske prijestolnice.

Na ovaj način je prvak Evrope pokazao da svoje igrače neće ostaviti na cjedilu u najtežim momentima u karijeri i opravdao epitet najvećeg kluba svijeta.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime