Lewandowski za pola sata kompletirao hat-trick i pokazao da nije za ‘staro gvožđe’, Barca ponovo pobjegla Realu

061024Lewandowski

Nogometaši Barcelone su u utakmici devetog kola španske La Lige gostovali ekipi Alavesa i na kraju slavili uvjerljiv trijumf rezultatom 3:0.

Nakon što je u prošlom kolu razbijena u Pamploni kod Osasune sa 4:2, Barcelona se u domaćem prvenstvu vratila na pobjedničke staze, te je lagano na gostovanju savladan Alaves.

Sva tri pogotka na utakmici pala su u prvih pola sata, odnosno do 32. minuta susreta. Briljirao je iskusni poljski napadač Robert Lewandowski, a koji je ovom predstavom pokazao da još uvijek itekako zna tresti protivničke mreže.

Do vodstva gost dolazi već u sedmom minutu. Lewa koristi loptu koju mu je poslao Raphinha i zabija za 1:0. Nastavila je ‘Blaugrana’ da napada, te je nova lopta u mreži domaćina viđena u 22. minutu. Ponovo su surađivali Brazilac i Poljak i to je bilo 2:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 32. minutu. Ovog puta se među asistente upisao Eric Garcia, dok je bivša zvijezda minhenskog Bayerna opet bila precizna za konačnih 3:0.

Barcelona je lider La Lige sa 24 osvojena boda i izabranici Hansija Flicka ponovo imaju tri boda više od drugoplasiranog Real Madrida. Alaves je 12. sa 10 bodova na svom kontu.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime