Legendarni Scholes ‘opleo’ po zvijezdama Manchester Uniteda i upravi kluba: Smiješno je koliko su novca potrošili!

Legendarni veznjak Manchester Uniteda, Paul Scholes, sasvim očekivano nikako nije zadovoljan načinom na koji igra njegov nekadašnji klub.

Remi bez pogodaka protiv Aston Ville ne može i ne smije da bude pozitivan rezultat za jedan Manchester United, bez obzira na činjenicu da je Aston Villa u nevjerovatnoj formi i da igra Ligu prvaka ove sezone.

‘Crveni đavoli’ su sada bez pobjede na pet uzastopnih utakmica i čini se da samo čudo može spasiti nizozemskog stručnjaka Erika ten Haga na klupi velikana sa Old Trafforda. S druge strane, Paul Scholes krivi igrače i upravu kluba.

“Jednostavno nema kvaliteta u napadu. Pogledajte najuspješnije timove, oni su sposobni da postignu pogodak. Šta smo mi postigli? Pet pogodaka u sedam utakmica. Kao imamo trojicu ili četvoricu napadača koji vam mogu donijeti 20 golova u sezoni i to je 80 golova, ali ja to jednostavno ne vidim. Hojlund igra solidno, ali da li će postići 20 golova? Ne vjerujem. Zirkzee, šta je on? Da li je ‘devetka’ ili ‘desetka’?”, rekao je Scholes dodavši

“Mislim da se uprava kluba više uzda u nadu nego u pravi kvalitet koji je dokazan, pa su potrošili toliko novca. Smiješno je koliko su novca potrošili, a neki od njih ne mogu ni biti u timu. Mislite da će Ugarte nešto promijeniti na sredini terena? De Ligt je plaćen 50 milijuna funti i ne koristi ga. Evans od 36 godina ulazi umjesto njega. Maguire je starter. Kada nemate stil igre i ne znate kako da igrate, veoma je teško pronaći igrače”, zaključio je čuveni Englez.

Erik ten Hag se zaista našao u nikad težoj situaciji na kormilu Manchester Uniteda i pravo je pitanje ko će momčad voditi nakon reprezentativne pauze koja je pred nama.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime