SASTANAK – OBAVLJEN! United sklopio dogovor sa velikim stručnjakom, Ten Hag počeo sa pakovanjem kofera

Engleskom velikanu Manchester Unitedu ide jako loše, kako u Premier ligi, tako i Evropskoj ligi i stolica Erika ten Haga se itekako razmrdala.

Naime, posljednje informacije sa Otoka kažu da čelni ljudi Manchester Uniteda više nemaju ni sekundu strpljenja za Erika ten Haga koji očito ne može da uspostavi igru kakvu želi na Old Traffordu.

Dosta je vremena potrošio nizozemski stručnjak, mnogo prilika dobio, ali neke stvari jednostavno ne štimaju. Tako je vrh Uniteda krenuo u potragu za novim trenerom, a izgleda da je isti pronađen.

Navodno je obavljen sastanak sa njemačkim menadžerom Thomasom Tuchelom, dok je bivši kormilar Bayerna i Chelseaja u ovom momentu i najpovoljnija opcija.

Radi se o tome da je Tuchel slobodan na tržištu i United je pošteđen plaćanja obeštećenja. Iako su se prethodno sa gigantom iz crvenog dijela Manchestera povezivali treneri poput Southgatea i Van Nistelrooya, postalo je jasno da oni neće predvoditi momčad.

Koliko je situacija katastrofalna možda najbolje govori činjenica da Manchester United ima najgori start u domaćem prvenstvu još od 1990. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime