NAJVEĆE PONIŽENJE REALA! Wirtz napušta Leverkusen, ali će od ljeta igrati za ljutog evropskog rivala ‘Kraljeva’

081024Wirtz

U posljednje vrijeme zaista se mnogo špekuliše o tome da li će Florian Wirtz narednog ljeta napustiti redove aktuelnog prvaka Njemačke, Bayera iz Leverkusena.

‘Apotekari’ su prethodne sezone napravili historijski uspjeh osvajanjem titule šampiona Njemačke, dok je upravo pomenuti Wirtz bio jedan od najboljih nogometaša tima sa Bay Arene.

Ovaj 21-godišnjak impresionira svojim partijama na terenu, pa je vrlo brzo privukao veliki interes Real Madrida, a navodno ga ‘Kraljevski klub’ želi više od svega u ovom momentu.

Međutim, iako je postalo jasno da će na kraju sezone napustiti Leverkusen, barem tako tvrdi dobro informisani Sky Sport, njegova naredna destinacija neće biti Španija. Naime, on je odlučio zadati žestok udarac Realu i potpisati za minhenski Bayern.

Wirtz sa Bayerom ima ugovor do ljeta 2027. godine i u klubu nemaju ništa protiv njegovog odlaska, ali će igračev naredni klub morati da isplati vrtoglavih 150 milijuna eura za njegove usluge.

Sjajni mladi nogometaš sredine terena odlučio je da zaigra u dresu ‘Bavaraca’. S druge strane, ekipi sa Allianz Arene neće predstavljati problem ogromna cifra kada je u pitanju jedan ovakav talent.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime