ARSENAL IMA ZA ČIM DA ŽALI! Saliba se već dogovara sa najvećim klubom ikada, slijedi spektakularan transfer

101024Saliba

Da će ljetni prijelazni rok naredne 2025. godine biti zaista spektakularan pokazuju brojne najave inostranih medija kada je riječ o transferima koji se spremaju.

Naime, fenomenalni francuski defanzivac i jedna od najvećih zvijezda londonskog Arsenala, William Saliba, prema svemu sudeći neće dočekati narednu sezonu u dresu popularnih ‘Topnika’.

Saliba se na Emiratesu bez bilo kakve dileme razvio u jednog od najboljih štopera na planeti, a sa kolegom Gabrielom čini vjerovatno najmoćniji štoperski par u ovom momentu.

Mnogima je tako postalo jasno da će Francuz vrlo brzo preseliti u neki veći klub, što se zapravo i dešava, obzirom da Real Madrid pod svaku cijenu želi vidjeti 23-godišnjaka na kultnom Santiago Bernabeu stadionu.

Engleski novinari su sredinom prošlog mjeseca otkrili da je uprava Reala svoju listu centralnih defanzivaca smanjila na dva imena, a to su bili pomenuti Saliba i Romero iz Tottenhama. Međutim, izbor je pao na člana Arsenala.

Mediji iz Francuske, prije svih tamošnji Le10Sport, javljaju da su određeni kontakti između ‘Kraljevskog kluba’ i igrača već uspostavljeni, te da je pristup ovom poslu maksimalno ozbiljan.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime