‘UKLET’ KLUB, NEMA DRUGE! Najbolje pojačanje Ten Haga u Unitedu će zbog povrede biti dugo van terena

ETHMazraoui
Nevjerovatne stvari na Old Traffordu

Nizozemski strateg Erik ten Hag je tokom svog mandata na klupi Manchester Uniteda u većini slučajeva angažovao nogometaše sa kojima je prethodno radio u Ajaxu. Ipak, samo su se neka od njih pokazala kao dobar potez.

Ten Hag očigledno vjeruje sjajnoj generaciji nogometaša iz Amsterdama, ali igranje za momčad poput Uniteda je druga dimenzija, što je dokazano u bezbroj slučajeva.

No, Noussair Mazraoui je odmah na početku svoje avanture u crvenom dresu pokazao da će biti sjajno, pa vjerovatno i najbolje pojačanje u eri ovog stručnjaka.

Da stvari ne budu glatke po slavni engleski klub i ove sezone govori podatak da će Marokanac sa terena odsustvovati najmanje dva mjeseca i tako produbiti agoniju uklete svlačionice kako je nazivaju na Otoku.

Desni bek ima problema sa nepravnilnim radom srca, a nakon što je to prijavio medicinskom timu ‘Crvenih đavola’, operacija je brzo odrađena i prošla je u najboljem redu.

Treninzima bi se iskusni nogometaš trebao vratiti u drugoj polovini novembra, dok ga na utakmicama sigurno neće biti do decembra.

Mazraoui je ovog ljeta iz Bayerna u transferu od 15 miliona eura prešao u United, gdje se odmah ustalio u startnoj postavi tima i za kratko vrijeme prikupio simpatije navijača.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime