Pep davno prekrižio i prodao veliku nadu Cityja, a Gvardiol poručio: Taj momak zaslužuje više pažnje!

111024Gvardiol

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol našao se u centru pažnje nakon što se pojavio intervju koji je dao prije nekoliko dana.

Gvardiol se trenutno nalazi s reprezentacijom Hrvatske jer će igrati sa ovom selekcijom u Ligi nacija mečeve protiv Škotske i Poljske, a prvi protivnik će na Maksimiru biti Škoti.

Međutim, prije dolaska na okupljanje ‘Vatrenih’ mladi defanzivac Manchester Cityja dao je intervju za Pro Direct Soccer, dok je isti objavljen prije par dana na YouTubeu i izazvao je dosta pažnje zbog onoga što je Gvardiol rekao.

No, jedan detalj posebno je privukao pažnju engleske javnosti, a to je pitanje koji igrač je prema njemu najpodcijenjeniji kojeg je on imao priliku gledati ili nastupati s njim.

Jošku zaista nije trebalo dugo da dadne odgovor, ali čini se da njegov trener u Cityju, Pep Guardiola, neće biti baš oduševljen zbog ovih riječi sjajnog Hrvata.

“Vjerovatno je to Kalvin Phillips. Prije svega on je dobar momak, ali njegove kvalitete kada ima loptu i kretnje u prostoru su nevjerovatne. Mislim da zaslužuje više pažnje, ali nogomet je takav i ponekad ne ide sve kako očekuješ i želiš”, rekao je Gvardiol.

Sasvim očekivano, Englezi su ovaj dio odmah izdvojili jer je jasno da Phillips na Etihadu skoro da nije igrao, a kada je napustio Manchester otkrio je koliko teško mu je bilo psihički nositi se s onim što mu je radio upravo Guardiola. ‘Građani’ su ovog igrača Leedsu platili 50 milijuna eura.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime