IMA LI KRAJA MUKAMA?! Reprezentativna pauza ponovo kobna za Arsenal, Arteta ostao bez glavne zvijezde

111024Arteta

Londonski Arsenal se i ove sezone bori za titulu šampiona Engleske, dok će u nastavak takmičarske godine velikan sa Emiratesa prema svemu sudeći ući uskraćen za još jednog važnog nogometaša.

Kristalno je jasno da su reprezentativne pauze nešto što treneri klubova najviše mrze, jer uvijek strahuju da će im se igrači vratiti povrijeđeni, a posebno boli kada se povrijedi jedan od najvažnijih ili čak najvažniji pojedinac ekipe.

Tako su španskom stručnjaku na klupi popularnih ‘Topnika’, Mikelu Arteti, ponovo javili katastrofalne vijesti i zaista se 42-godišnjak našao u preteškoj situaciji.

Naime, Bukayo Saka je doživio povredu u totalno neočekivanom porazu Engleske od Grčke (1:2) na kultnom Wembleyju, te je krilni napadač Arsenala u nastavku šepajući napustio teren držeći se za desnu nogu.

Saka je bio starter u meču protiv Grka, a zamijenjen je već u 52. minutu susreta i čini se da je u pitanju nešto ozbiljnija povreda zbog koje će sjajni nogometaš biti van pogona neko vrijeme.

Podsjećamo, prošlog mjeseca je nastupajući za Norvešku povredu doživio Martin Odegaard, koji je od tada van terena. Sada su se svi u crvenom dijelu Londona po drugi put u kratkom vremenskom intervalu suočili sa ogromnim problemom i ovo su postale istinske muke.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime