MA, KAKAV UNITED! Tuchel sjeda na klupu ‘svemirskog broda’ i najskupljeg tima na planeti zemlji

121024Tuchel

Njemački stručnjak Thomas Tuchel mogao bi se vrlo brzo vratiti trenerskom poslu i to na zaista spektakularan i nevjerovatan način.

Naime, Tuchel je već mjesecima bez menadžerskog angažmana. Preciznije rečeno, Nijemac je slobodan od momenta kada je dogovorio raskid saradnje sa minhenskim Bayernom.

Bivšeg kormilara Chelseaja u Minhenu je zamijenio Vincent Kompany, a Tuchel se kroz posljednjih nekoliko dana mnogo povezivao sa engleskim velikanom Manchester Unitedom.

Međutim, već je postalo jasno da 51-godišnjak neće na kultni Old Trafford. Kako saznaje jedan od najpouzdanijih izvora i novinar čuvenog BILD-a, Christian Falk, iskusni stručnjak će na klupu reprezentacije Engleske.

Gareth Southgate dobio je otkaz na klupi najskupljeg tima među reprezentacijama na svijetu po okončanju Evropskog prvenstva u Njemačkoj, te je na njegovo mjesto privremeno imenovan Lee Carsley.

Falk uvjerava da je Tuchel u završnim pregovorima da po prvi put u karijeri preuzme poziciju selektora, a nema nikakve dileme da će ga biti uzbudljivo gledati kako predvodi ‘Gordi Albion’.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime