‘NEĆE PRODUŽITI UGOVOR’: Alexander-Arnold nakon skoro 10 godina napušta nemoćni Liverpool

TAARealMadrid
Hrabre tvrdnje španskog medija

Engleski internacionalac i jedan od najboljih bekova današnjice Trent Alexander-Arnold neće produžiti ugovor sa Liverpoolom, tvrde izvori uvijek dobro upućene Marce.

Desni bek je već neko vrijeme u iskoraku kada je potpis novog ugovora sa matičnim klubom u pitanju, što je po svemu sudeći iskoristio veliki rival ‘Redsa’.

Real Madrid napravio je veliki pomak u velikom januarskom transferu jer su po svemu sudeći, ili kako tvrdi Marca, uspjeli postići dogovor da im se zvijezda Liverpoola koji je nemoćan u ovom slučaju, uskoro pridruži.

Dani Carvajal je zbog teške povrede završio sezonu i očekuje se da Englez u vremenu koje dolazi bude glavna uzdanica Carla Ancelottija uz desnu aut liniju.

Ostatak španskih medija saglasno je u tome da će 26-godišnjak biti prioritetna meta ‘Kraljeva’ početkom nove godine i da će njegov angažman biti od krucijalne važnosti za uspjeh sezone.

Alexander-Arnold je izdanak Liverpoolove akademije, a konkretno je ove sezone na devet utakmica upisao dvije asistencije. Kao njegova zamjena se pominje nekoliko imena, od kojih se izdvaj Jeremie Frimpong.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime