ŠOK NA OLD TRAFFORDU! Nakon što je Tuchel odbio United, ime Ten Hagovog nasljednika ‘zaledilo’ navijače

171024TenHag

Definitivno je samo pitanje trenutka kada će Manchester United uručiti otkaz nizozemskom stručnjaku Eriku ten Hagu, a to bi se prema najavama moglo dogoditi već ovog vikenda.

Ove sezone Manchester United ne igra dobro i ‘Crveni đavoli’ su ostvarili samo tri pobjede u 10 odigranih utakmica u svim takmičenjima. Na reprezentativnu pauzu su otišli sa nizom od pet mečeva bez trijumfa.

Kristalno je jasno da navijači engleskog velikana traže smjenu trenera Erika ten Haga. United se trenutno nalazi na 14. mjestu na tabeli Premier lige i bliže su zoni ispadanja nego vodećoj četvorci domaćeg prvenstva.

Kao rezultat svega Ten Hag bi trebao postati bivši, a očekivalo se da će Nizozemca zamijeniti njemački menadžer Thomas Tuchel. Međutim, bivši kormilar Bayerna navodno je odbio posao na Old Traffordu i odlučio je preuzeti reprezentaciju Engleske.

Stoga, klupski čelnici morali su da se okrenu drugim opcijama. Kako javljaju engleski mediji, jedan od glavnih kandidata za klupu Uniteda je trenutni selektor Turske, Vincenzo Montella.

Ovaj italijanski stručnjak je na kormilu reprezentacije Turske od septembra 2023. godine i trenutno ima procenat pobjeda od 53%. Nakon pažljivog razmatranja je vrh tima iz crvenog dijela Manchestera ozbiljno zagrijan za Montellu, čije je ime sigurno šokiralo navijače.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime