PREMIER LIGA NIJE ZA NJEGA: Zirkzee već u januaru odlazi iz Uniteda, Ten Hag pronašao fantastičnu zamjenu

ZirkzeeMUTD
Nizozemac nije opravdao očekivanja

Nizozemski napadač Joshua Zirkzee je ovog ljeta stigao u Manchester United kao veliko pojačanje koje će riješiti golgeterske probleme ove momčadi, no, to se nije desilo.

U mnogim situacijama tromi Nizozemac se nije snašao na terenu za ‘Crvene đavole’ i otočki mediji već pišu o tome kako je engleski velikan nezadovoljan njegovim angažmanom

Zirkzee bi tako već u januaru mogao nazad put Serije A gdje ga kao posuđenog nogometaša želi Juventus čiji je trener Thiago Motta koji ovog nogometaša smatra kalibrom Ronaldinha.

S druge strane, United navodno ima spremnu zamjenu u vidu Benjamina Šeške, perpsektivnog golgetera sa otkupnom klauzulom od 65 miliona eura koliko INEOS-u neće biti problem da plati Leipzigu na zimu.

Šeško se godinama unazad povezuje sa dolaskom na Old Trafford, a ovaj januar će i konačno biti ključan za angažman koji bi mogao preokrenuti njegovu karijeru.

Što se tiče Zirkzeea, on je na 10 utakmica u prvenstvu za United zabio tek jedan pogodak i to u prvom kolu protiv Fulhama, te je jasno kako se nije nametnuo u novom okruženju.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime