Sjajni preokreti Uniteda i Leicestera obilježili dan u Premier ligi, Brighton i Villa slavili na teškim gostovanjima!

191024United

Danas je odigrano nekoliko utakmica osmog kola u engleskoj Premier ligi, a Manchester United je na domaćem terenu savladao Brentford nakon preokreta rezultatom 2:1.

Nisu nogometaši Uniteda odigrali blistavo prvo poluvrijeme, te su u finišu istog čak i primili pogodak. Tada je Pinnock zabio za 0:1 i vodstvo gostiju kojim se otišlo na odmor.

Nastavak je bio fenomenalan za sve na Old Traffordu. Stvorili su izabranici Ten Haga veliki broj šansi, da bi Garnacho već u 47. minutu donio poravnanje ‘Crvenim đavolima’. Zatim je u 62. minutu na nevjerovatnu asistenciju Fernandesa za konačnih 2:1 pogodio Hojlund.

Leicester je u kasnom 98. minutu stigao do pobjede u gostima kod Southamptona. Domaći su poslije prvog poluvremena imali prednost od 2:0, ali su na kraju poraženi. Archer je u osmom minutu pogodio za 1:0, a na 2:0 je povisio Aribo. Kasnije je stigla senzacija ‘Lisica’.

Prvo su preko Buonanottea smanjili na 2:1 u 65. minutu, da bi Vardy sa bijele tačke 10-ak minuta kasnije donio izjednačenje Leicesteru. Do 3:2 i izuzetnog trijumfa nekadašnji prvak Engleske stigao je u 98. minutu preko Ayewa.

Newcastle je upisao poraz kod kuće od Brightona i konačan rezultat bio je 1:0 za goste. Jedini pogodak viđen je nakon nešto više od pola sata igre, a postigao ga je Welbeck. S druge strane, Aston Villa je u gostima preokrenula Fulham i slavila sa 3:1.

Jimenez u petom minutu donosi prednost domaćinu. Onda je Villa golovima Rogersa, Watkinsa i Diopa (autogol) došla do sva tri boda. Vrijedi spomenuti i crveni karton Andersena na jednoj, odnosno Philogenea na drugoj strani. Još dodajmo da je Everton pobijedio domaći Ispwich sa 2:0 pogocima Ndiayea i Keanea.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime