Problem nije predstavljao ni igrač manje: Milan minimalcem savladao Udinese na San Siru

191024Chukwueze

U utakmici osmog kola italijanske Serie A nogometaši Milana su večeras ugostili ekipu Udinesea i sa igračem manje slavili sa minimalnih 1:0.

Do vodstva su popularni ‘Rossoneri’ došli već u 13. minutu susreta kada je Samuel Chukwueze postigao pogodak nakon jednog dodavanja Christiana Pulišića.

Okoye je pet minuta kasnije spasio goste poslije pokušaja Alvara Morate. Šok za San Siro u 29. minutu, obzirom da je direktan crveni karton dobio Tijjani Reijnders i Milan je ostatak meča igrao sa igračem manje.

Ehizibue je u završnici prvog poluvremena zatresao mrežu domaćih, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Sjajnu priliku za Udinese imao je i Ekkelenkamp u 72. minutu, dok je ovog puta lopta otišla malo iznad prečke gola Maignana.

Znao je i golman gostujućeg tima zablistati u još nekoliko navrata, a Milan je izdržao pritisak protivnika i na kraju desetkovan došao do velika tri boda.

Milan sada ima 14 bodova na svom kontu i treći je na tabeli Serie A. S druge strane, Udinese ima samo bod manje i nalazi se na šestoj poziciji.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime