Preokret situacije: Svetislav Peišić ipak ostaje selektor košarkaške reprezentacije Srbije

PesicSRB

Svetislav Pešić potpisao je novi ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije i ostat će na čelu srpskog tima do 2025. godine.

Pešić je na Olimpijskim igrama u Parizu vodio Srbiju s klupe do bronzane medalje, nakon čega se odlučio na odlazak poslije tri godine na poziciji selektora.

No, uslijedio je preokret situacije i legendarni stručnjak se predomislio i odlučio da ostane. Zahvalio je Savezu na strpljenju i objasnio da su se razgovori odužili jer je već imao druge ciljeve, planove i obaveze.

“Uspjeli smo to na neki način da regulišemo i tu sam pred vama. Nije bilo nikakvih pregovora, samo razgovori. Stvarno sam mislio da sam ja svoje obaveze prema srpskoj košarci i reprezentaciji završio, ali nikad ne reci nikad. Situacija je takva da se približavaju čuveni prozori i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Već smo imali jedan prozor u februaru, to smo nekako prošli, uspjeli smo da se skupimo, da napravimo ekipu. Pobijedili smo obje utakmice, ali ništa nije završeno jer imamo još četiri utakmice“, istakao je Pešić.

Legendarni stručnjak je ‘Orlove’ predvodio u dva mandata i osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2001. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine, srebro na Svjetskom prvenstvu 2023. i bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.



OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime