NAPRAVILI GREŠKU ŽIVOTA?! Englezi požurili da potpišu Tuchela, a na ljeto ih je želio preuzeti najveći svih vremena

201024Tuchel

Iskusni njemački stručnjak Thomas Tuchel prije nekoliko dana zvanično je preuzeo nogometnu reprezentaciju Engleske i to je jedna od glavnih vijesti u medijima.

Dugo su Englezi tražili nasljednika Garetha Southgatea. Mnogi su se treneri tako dovodili u vezu sa klupom ‘Gordi Albiona’, a na kraju je na istu sjeo Tuchel.

Međutim, bivši menadžer Bayerna, Chelseaja i Borussije Dortmund nije baš najbolje dočekan od strane tamošnjih medija, koji sumnjaju i nikako nisu uvjereni da Nijemac može napraviti bilo šta.

Ugledni The Times danas je šokirao apsolutno sve objavom da je Pep Guardiola bio spreman da u ljeto 2025. godine preuzme selekciju Engleske, ali su Englezi požurili da angažuju novog selektora.

“Nakon što je Thomas Tuchel preuzeo mjesto selektora Engleske, porasle su šanse da će Pep Guardiola ostati u Manchester Cityju i nakon okončanja ugovora, obzirom da je on imao plan preuzeti ‘Gordi Albion’ idućeg ljeta”, piše The Times.

Dakle, jasno je da se svi u Nogometnom savezu Engleske mogu samo uhvatiti za glavu jer su možda napravili i grešku života. No, treba svakako sačekati i vidjeti kako će se Tuchel snaći na ovoj poziciji.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime