Pobjeda je pobjeda, ali Barcelonu najviše veseli druga stvar: Vratio se Gavi nakon 325 dana!

211024Gavi

Nogometaši Barcelone sinoć su u utakmici 10. kola španske La Lige slavili uvjerljivu pobjedu nad Sevillom na domaćem terenu rezultatom 5:1.

Barceloni predstoji zaista paklena sedmica. Prvo će sredinom iste dočekati ekipu Bayerna u Ligi prvaka, a zatim slijedi gostovanje Real Madridu na Santiago Bernabeu stadionu u okviru domaćeg prvenstva i popularni El Clasico.

Svakako da sve u Barci veseli veliki trijumf protiv Seville kojim su se ponovo odvojili od ljutog rivala Reala na vrhu tabele, ali ih najviše raduje druga stvar.

Naime, nakon 325 dana vratio se Gavi, koji je konačno spreman i to će u nastavku sezone biti ogromno pojačanje katalonskog kluba. Njega su aplauzima i izuzetnim ovacijama dočekali navijači na stadionu kada je u 83. minutu ušao u igru.

Skoro godinu dana fantastičnog Španca nije bilo na terenu, a trener Hansi Flick definitivno može biti sretan jer mu se u tim vratio jedan od ključnih nogometaša ‘Blaugrane’.

Gavi bi se u sastavu mogao naći već protiv Bayerna u Ligi prvaka, dok ne bi trebalo biti nikakvih dilema kada je u pitanju njegov nastup u El Clasicu idućeg vikenda.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime