NEZAPAMĆEN ŠOK U MADRIDU! Rudiger saopštio Realu da napušta klub, odlazi u tim u kojem će ispuniti svoje snove

221024Rudiger

Njemački reprezentativac Antonio Rudiger igra fantastično u dresu Real Madrida otkako je prije dvije godine stigao iz londonskog Chelseaja.

Rudiger je u Real Madrid stigao na ljeto 2022. godine kao slobodan nogometaš nakon što mu je istekao ugovora s velikanom sa Stamford Bridgea. U Chelseaju su učinili sve da ga zaustave, ali se poziv ‘Kraljeva’ nije mogao odbiti.

To se ispostavilo fenomenalnim potezom za Nijemca koji je postao starter u odbrani giganta iz prijestolnice Španije, dok je prošle sezone uspio osvojiti dvostruku krunu, Ligu prvaka i La Ligu.

Navijači srčanog stopera posebno cijene, pa je sve šokirala današnja vijest o tome da je Rudiger saopštio Real Madridu kako želi napustiti klub i već se zna gdje ima za cilj nastaviti karijeru.

Naime, prema saznanjima uglednog portala Relevo, Rudiger je već duže vrijeme na meti timova iz Saudijske Arabije, a potpis za jedan od njih za njega bi predstavljao ispunjenje najvećih snova. Naravno, ne zbog kluba, već iz vjerskih razloga.

Ovaj 31-godišnji defanzivac poznat je kao veliki vjernik i jasno je da bi mu u tom smislu jako godio odlazak u Saudijsku Arabiju, što će se izvjesno i dogoditi.

Španci pišu da je igrač već u kontaktu s pojedinim saudijskim klubovima koji znaju za njegov plan i definitivno mu neće biti teško pronaći novi angažman. Preciznije, moći će birati gdje da ide.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime