BARCELONA NEMA IZBORA: Messi u Inter Miamiju želi ‘svog nasljednika’, želja će mu biti odmah ispunjena

LMessiBAR
Argentinac želi iskoristiti činjenicu da nogometaš ne igra dovoljno u Kataloniji

Argentinski nogometaš Lionel Messi je od dolaska u Inter Miami sa sobom “privukao” još nekoliko velikih imena koji trenutno nose momčad u MLS ligi.

Messi je odlučio u SAD-u okružiti se isključivo bivšim zvijezdama i legendama Barcelone, pa je tako Davidu Beckhamu predložio, odnosno poželio dovođenje Jordija Albe, Sergija Busquetsa i Luisa Suareza.

Fichajes prenosi kako Argentinac trenutno “gura” kad još jednom takvom transferu jer želi nogometaša koji je svojevremeno važio za njegovog nasljednika pod reflektorima Camp Nou stadiona.

Ansu Fati ima sve manje prilike za igrom kod Hansija Flicka i Barcelona nema izbora nego potražiti novu sredinu za talentovanog Španca, a utočište mu planira pružiti Miami.

Messi želi da upravo na Fatiju Beckham gradi temelje Inter Miamija i po njegovom odlasku u penziju koji je sve bliži, a čini se da bi i MLS lagodnim tempom bio idealan za povredama podložnog Fatija.

Nekadašnji vlasnik ‘desetke’ na Camp Nou je u naponu snage doživio tešku povredu i od tada počinju njegovi problemi sa formom i rehabiltiacijom. Nije pomogla ni selidba u Englesku, pa se odlazak na nešto dalju destinaciju nameće kao idealan izbor.

21-godišnjak igra na pozicijama u vrhu napada, dok mu nije strana ni krilna pozicija uz desnu aut liniju, kao ni tzv. “lažna devetka” gdje je često igrao u prošlosti za ‘Blaugranu’.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime