SVE JE GOTOVO? Vinicius nakon još jedne partije iz snova objavio gdje želi nastaviti blistavu karijeru

ViniciusRMC
Brazilac kao da rješava dilemu oko svoje budućnosti

Brazilski superstar Vinicius Junior je odigrao još jednu važnu ulogu u preokretu njegovog Real Madrida protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka, a utakmica je završena rezultatom 5:2.

‘Milioneri’ su poveli sa 2:0 i činilo se kako se ‘Kraljevima’ smiješi težak poraz i burna noć, ali je momčad još jednom pokazala šampionski karakter i velikim preokretom osvojila tri boda.

Jedan od glavnih aktera preokreta ponovo je bio Vinicius Junior, novi osvajač Zlatne lopte o kojem se zaista mnogo piše proteklih sedmica u inostranim medijima.

Problematični krilni napadač je konkretna meta bogatih klubova iz Saudijske Arabije, a nakon utakmice sinoć protiv njemačkog rivala, kao da je riješena velika dilema oko njegove budućnosti.

“Vjerujemo u sebe i znamo da je ovdje, u našem domu i pred našim navijačima, sve moguće. Ušli smo u svlačionicu u tišini, slušali smo trenera koji je rekao samo jednu stvar – ako mi prvi zabijemo u drugom dijelu, preokrenut ćemo. Hvala navijačima, ali mi se moramo popraviti i od početka igrati kao što smo igrali u drugom dijelu.”

“Trener uvijek nađe način da nam olakša u ovakvim utakmicama. Na poluvremenu smo promijenili formaciju, a s njom se onda promijenila i dinamika utakmice. Ovo je naše natjecanje i želimo ga opet osvojiti. Trener mi uvijek govori da mogu još više. Imam 24 godine i želim ovdje ostati zauvijek, želim puno dati ovoj ekipi koja je meni dala sve. Sretan sam da navijači pjevaju moje ime zbog Zlatne lopte, činjenica da mogu za njih zabijati golove je ostvarenje sna, rekao je Vinicius.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime