PREKRETNICA KARIJERE: Gazibegović u transferu od pet miliona eura dolazi u Bundesligu, mnogi misle da pravi grešku?

JusufBUN
Perspektivni nogometaš je na prekretnici karijere

Perspektivni bh. internacionalac i nogometaš Sturm Gratza Jusuf Gazibegović je zapaženim partijama u Austriji privukao pažnju momčadi koja se takmiči u drugoj Bundesligi.

Gazibegović je poznat kao svestran profil nogometaša uz desnu aut liniju, a upravo je ta pozicija deficitarna u momčadi koja se bori za opstanak u društvu najboljih u Njemačkoj.

FC Köln se trenutno suočava s ozbiljnim problemima u odbrani, posebno na poziciji desnog beka, što je dodatno naglašeno nakon teškog poraza od 1:5 protiv Darmstadta.

Jedan od glavnih kandidata za pojačanje je upravo Gazibegović, a trener ove momčadi Gerhard Struber odlično poznaje nogometaa još iz njegovih mladih dana u omladinskoj akademiji RB Salzburga, gdje je bio njegov trener.

Gazibegović je sa Sturmom vezan ugovorom do 2026. godine, a Köln ukoliko misli do njegovog potpisa, morat će isplatiti pet miliona eura.

Vrijedi napomenuti i da bi potencijalni transfer bio korak unazad u karijeri sjajnog desnog beka jer je ipak riječ o nižem rangu njemačkog nogometa.

24-godišnjak je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 15 utakmica i zabio gol uz jednu asistenciju.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime