KONAČNO! Kontakti su već uspostavljeni, Edin Terzić preuzima klub iz najmoćnije lige na planeti

231024Terzić

Edin Terzić rastao se s Borussijom iz Dortmunda na kraju prošle sezone i nakon toga se konstantno povezivao sa brojnim klubovima. No, sada su stigle konkretne informacije.

Iako se sjajni stručnjak koji svoje porijeklo vodi iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u posljednje vrijeme najčešće dovodio u vezu sa Manchester Unitedom, postalo je jasno da on neće na Old Trafford.

Naime, očekuje se da Terzić trenersku karijeru nastavi na klupi West Hama. Londonski klub uskoro bi trebao smijeniti španskog menadžera Julena Lopeteguija, a na njegovom mjestu čelnici ‘Čekićara’ žele 41-godišnjaka.

“West Ham je u pregovorima s bliskim saradnicima Edina Terzića. Čekićari planiraju angažovati Terzića kao novog menadžera jer će uskoro raskinuti saradnju sa Julenom Lopeteguijem”, tvrdi poznati novinar Ekrem Konur.

Posebno je zanimljivo to što je Terzić već ranije imao priliku raditi u West Hamu. Bio je pomoćnik hrvatskom stručnjaku Slavenu Biliću u periodu od 2015. do 2017. godine.

Nakon osam kola ove sezone u engleskom Premiershipu ekipa iz istočnog dijela prijestolnice Engleske zastupa tek 15. poziciju na tabeli i sigurno da navijači nikako ne mogu biti zadovoljni.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime