VIŠE NEGO ZASLUŽENO! Edin Džeko stavlja svoj potpis na ugovor karijere, igrat će za jedan od najbogatijih klubova

241024Džeko

Turski mediji objavili su kako je Edin Džeko donio odluku da na kraju aktuelne sezone napusti redove turskog velikana Fenerbahčea i da je već poznato gdje će nastaviti karijeru.

Iako je Džeko dobro krenuo u sezonu sa Fenerom, gdje igra drugu godinu, u posljednje vrijeme je jedan od najviše kritikovanih igrača tima Josea Mourinha. Njemu narednog ljeta ističe ugovor, a odlučio je napustiti Sukru Saracoglu stadion.

Izvori iz Turske tvrde da će legendarni bh. reprezentativac i napadač nakon ‘Kanarinaca’ potpisati ugovor karijere, barem kada je u pitanju onaj finansijski dio.

Naime, Saudijska Arabija će biti naredna destinacija iskusnog ‘Dijamanta’. Preciznije, tamošnji Al Hilal zainteresovan je za usluge 38-godišnjeg golgetera.

U tom slučaju bi kristalno jasno Al Hilal bio posljednji tim u Džekinoj karijeri, a trener Jorge Jesus u svojoj momčadi želi imati jednog iskusnog napadača poput kapitena reprezentacije BiH.

Očekuje se da će Džeko sa novim klubom potpisati dvogodišnju saradnju, te će definitivno uprkos poznim igračkim godinama predstavljati opasnost za rivale u Saudi Pro ligi.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime