VELIKI GOSPODIN! Pjanić izjavom digao navijače CSKA na noge, tek sad su svjesni kakvo su pojačanje dobili

MPjanicCSKA
Bh. veznjaka interesuje isključivo nogomet

Bh. veznjak Miralem Pjanić je ljetos pojačao redove moskovskog CSKA, a u razgovoru za tamošnje medije objasnio zbog čega se odlučio na prelazak u Rusiju.

Otkrio je da nije izabrao prelazak u Rusiju zbog novca već da je samo želio igrati na vrhunskom nivou što mu je omogućeno u CSKA.

Pjanić od 17. godine ulaže u nekretnine i novac nije bio njegov motiv za dolazak u ovog velikana čiji navijači su sa oduševljenjem dočekali ovu izjavu.

“Imao sam ponude iz drugih zemalja, ali me nijedna nije interesovala. Želio sam da igram na ozbiljnom nivou – osjećam da sam još uvijek sposoban za mnogo toga. Kada me je CSKA pozvao, odmah sam pomislio da je to dobra opcija. Poznavao sam klub jako dobro – igrao sam protiv njih u Ligi prvaka. Sjajan tim sa historijom, a također prilično poznat u Evropi.”

“Čim su počeli prvi kontakti, odmah sam rekao da želim da se sve brzo završi, a pregovori nisu oduzeli mnogo vremena. Imali smo odličan razgovor sa Markom Nikolićem i upravom kluba. Želja da me vidi u CSKA nije potekla samo od jedne osobe, svi su jako željeli moj dolazak.”

“Za mene ovo nije priča o novcu. Opet, samo sam želio da igram na najvišem nivou. I da budem iskren, prijatno sam iznenađen koliko je naš tim dobar. CSKA ima dosta mladih igrača, kao i kvalitetnih igrača sa velikim potencijalom. Naravno, omladina treba da stekne iskustvo, ali svi momci imaju dobar mentalitet. Naporno rade, mnogi od njih su talentovani. Za sada je dobro. Ja sam sretan. Kao što sam već rekao, ovdje nije riječ o novcu.”

“Naravno, svi žele živjeti luksuzno, kupiti lijep auto ili nešto slično. Ali mogu reći, posebno mladim momcima, da se karijera fudbalera brzo bliži kraju. Stoga morate razumjeti na šta trošite svoj novac. Mi nogometaši imamo sreću da zarađujemo mnogo. Ali ako ne štedite dovoljno, onda nakon završetka karijere možete ostati bez ičega. Mnogo je takvih primjera. Tako da sam rano počeo da ulažem. Moglo bi se reći da mi je ovo hobi. Ovo mogu da radim čak i nakon završetka karijere. Imam oko 40-50 stanova i deset kuća. Opet ponavljam, ovo sam radio tokom svoje profesionalne karijere. Tako da mi je drago što ću nakon završetka moći da se brinem o roditeljima, braći, sestrama i ljudima oko sebe. Volim ulagati kako bih ostvario profit i pomogao svojoj porodici. Ali sve je to postalo moguće samo zahvaljujući mojim roditeljima. Odgajali su me i pomogli mi u početnoj fazi. Imao sam sreće sa njima”, kazao je između ostalog Pjanić.

34-godišnjak je u karijeri igrao za Metz, Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu, Sharjah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te moskovski CSKA čiji je sada član.



OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime