Joel Embiid u svom stilu odlučio propustiti početak NBA lige, rukovodstvo odmah pokrenulo istragu

EmbiidNBA

Košarkaši Philadelphije su noćas izgubili od Milwaukeeja rezultatom 124:109, a jedan od razloga poraza leži i u tome da u prvoj utakmici sezone u sastavu nije bilo njihovog najboljeg igrača Joela Embiida.

Embiid je prije početka sezone najavio da neće igrati u back-to-back utakmicama, odnosno da će propuštati jednu od dvije utakmice koje se igraju dan za danom.

No, čelnici NBA lige nisu oduševljeni zbog toga, a da su ozbiljni pokazuje i potez koji su povukli nakon sinoćnje utakmice.

Naime, on je preskočio sinoćnju utakmicu, a iz Philadelphije su poručili da se Embiid još uvijek nije dovoljno dobro oporavio od povrede lijevog koljena, te da neće igrati ni protiv Toronta i Indiane.

NBA liga je odmah otvorila istragu jer sumnjaju na to da je zvijezda mogla nastupiti, ali da ga klub čuva kako bi što odmorniji bio za sami kraj sezone, te da će se ovakve stvari ponavljati tokom sezone.

To bi značilo i da direktno navijače bez valjanog razloga uskraćuju za gledanje jedne od najvećih zvijezda lige, a ukoliko se dokaže da Philadelphia i Embiid to zaista rade, i klub i Kamerunac koji nastupa za SAD će biti suočeni s novčanim kaznama.



OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime