DA, TAKO JE! Real stigao po Porra, pa ‘nestao u magli’ kad je vidio koliko Tottenham traži novca za njega

PorroRMC
Tottenham neće niko pustiti olako, a pogotovo nogometaša poput Porra

Talentovani desni bek Pedro Porro je već godinama unazad na radaru Real Madrida, a signal se pojačao u trenutku kada je Dani Carvajal doživio tešku povredu koljena.

Nije tajna da će ‘Kraljevi’ izaći na tržište sa ciljem da što prije pronađu adekvatnog desnog beka koji odgovoara zadatku i ima potreban kvaliet za bijeli dres.

Porro je oduvijek bio cijenjen pojedinac kod skauta španskog velikana, ali i Carla Ancelottija, ali će nakon ovog saznanja Football Insidera na tome i ostati.

Naime, ovaj izvor došao je do saznanja kako će Tottenham za odlazak važnog pojedinca potraživati ni manje ni više nego 80 milona funti kao ogovor na interes iz Madrida.

‘Spursi’ očigledno ne žele da ostanu bez Španca i postavili su visoku cijenu kako bi odbili nalet zainteresovanih. U tome su navodno i uspjeli jer Real sasvim očekivano ne želi isplatiti toliku svotu novca, posebno ne u januaru.

I sam Porro je govorio kako je polaskan interesom najvećeg kluba, ali i kako je fokusiran samo na Tottenham i uspjeh u trenutnom kolektivu kojem nije ove sezone ne ide sjajno.

25-godišnjak je u Londonu od 2023. godine, a ugovorom je za Tottenham vezan do 2028. godine. Plaćen je Sportingu 40 miliona eura.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime