Čuveni trener smatra da Vinicius ne zaslužuje Zlatnu loptu, oktrio ko treba dobiti nagradu i šokirao sve: On je najbolji!

261024Martino

Izbor za Zlatnu loptu 2024. godine održat će se u ponedjeljak 28. oktobra u prijestolnici Francuske, gradu Parizu, a mjesecima unazad se špekuliše o dobitniku laskavog priznanja.

Ugledna španska Marca je već u septembru objavila dobitnika Zlatne lopte, a to je Vinicius Junior, brazilski as koji nosi dres Real Madrida. Da li će zaista brzonogi napadač biti osvajač velike nagrade, ostaje da vidimo.

Međutim, kako se izbor bliži, oglasili su se mnogi treneri i nogometni radnici. No, najglasniji je bio legendarni argentinski stručnjak Gerardo Martino. Popularni Tata Martino, trener Inter Miamija, istakao je da je Lionel Messi još uvijek najbolji na svijetu i da on zaslužuje priznanje.

“Te mi nagrade nikada nisu bile jasne. Vinicius će dobiti vjerovatno jer su našli neku zaslugu od prošle godine. Ako mene pitate, Lionel Messi je najbolji nogometaš svijeta u ovom trenutku”, rekao je Martino.

Messi je bez ikakve dileme daleko od stare forme, dok se njegova nevjerovatna karijera bliži kraju, te uživa u MLS-u i bez mnogo napora nosi dres Inter Miamija.

Ipak, očito da još uvijek ima onih koji smatraju da iskusni Argentinac i dan danas najbolji na planeti, iako bi ozbiljan šok za sve bilo njegovo novo osvajanje Zlatne lopte.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime