U ovoj igri postoje leveli! PSG u derbiju do kraja prvog poluvremena razbio Marseille na Velodromeu

271024PSG

Večeras su derbi utakmicu u francuskoj Ligue 1 u okviru devetog kola odigrali domaći Marseille i PSG, a gost je slavio sa uvjerljivih 3:0.

U igri zvanoj nogomet jednostavno postoje leveli, pa je tako kristalno jasno da je PSG mnogo kvalitetnija momčad od rivala Marseillea, koji je i ove noći bio nemoćan i to na svom Velodromeu.

Prvi pogodak u ovom meču vidjeli smo već u sedmom minutu istog. Tada je Joao Neves zatresao mrežu domaćih za 0:1. Stvari su za Marseille u potpunsti krenule nizbrdo u 20. minutu, obzriom da je direktan crveni karton zaradio Harit.

Dakle, morao je De Zerbijev tim sa igračem manje nastaviti ovaj duel, a igrao se 29. minut kada je nova lopta završila u mreži gola Rullija. Naime, Balerdi je postigao autogol.

Konačnih 3:0 u 40. minutu postavio je Bradley Barcola i postalo je jasno da utakmica ide samo u jednom smjeru, što je uvjerljiv trijumf Parižana. To se na kraju i dogodilo.

Trenutno je PSG lider Ligue 1 sa 23 osvojena boda, dok tri boda manje ima drugoplasirani Monaco. S druge strane, Marseille je treći sa 17 bodova.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime