ZAVRŠENA PRIČA! Slavlje navijača na Old Traffordu, Erik ten Hag konačno dobio otkaz u Manchester Unitedu

281024TenHag

Danas su iz redova engleskog velikana Manchester Uniteda zvanično potvrdili da je nizozemski stručnjak Erik ten Hag dobio otkaz na mjestu trenera kluba.

Ekipa Manchester Uniteda nalazi se na tek 14. mjestu na tabeli Premiershipa nakon što su ovog vikenda poraženi sa 2:1 na gostovanju kod West Hama. Upravo taj poraz na kraju je zapečatio sudbinu Erika ten Haga na klupi ‘Crvenih đavola’.

No, Ten Hagov otkaz se praktično nazirao još poslije domaćih poraza od Liverpoola i Tottenhama, ali se na neki način Nizozemac uspio zadržati u Manchesteru sve do danas. Osim toga, United nije uspio ostvariti niti jednu pobjedu u tri odigrana meča u Evropskoj ligi.

Umjesto nekadašnjeg trenera Ajaxa, tim sa Old Trafforda će privremeno voditi legendarni Ruud van Nistelrooy, a pitanje je ko će doći kao zamjena za 54-godišnjaka.

Nekoliko imena se proteklih dana povezivalo sa Unitedom. Naime, navodno su kandidati za kormilo Gareth Southgate, Thomas Frank, Edin Terzić i Xavi.

Vrijedi spomenuti da je Erik ten Hag sa Manchester Unitedom minule sezone osvojio FA Cup i u finalu pobijedio ljutog rivala Manchester City. Godinu prije donio je i Carabao Cup na ‘Teatar snova’.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime