ŠOK U SVIJETU NOGOMETA: Vinicius večeras neće osvojiti Zlatnu loptu, već se zna ime najboljeg igrača planete

281024Vinicius

Večeras će od 20.45 sati u glavnom gradu Francuske, Parizu, na svečanoj ceremoniji biti dodijeljena Zlatna lopta za 2024. godinu.

Dvojica glavnih favorita za titulu najboljeg nogometaša svijeta su brazilski napadač Vinicius Junior i španski vezista Rodri. Kako saznaje ugledni Daily Mail, pobjednik je već poznat.

Iz pomenutog izvora tvrde da su rezultati glasanja procurili u javnost i da će novi osvajač Zlatne lopte biti reprezentativac Brazila i najveća zvijezda Real Madrida, Vinicius.

Međutim, sada se pojavila potpuno drugačija informacija i to od strane uglednih izvora jako bliskih Real Madridu i samom igraču ‘Kraljevskog kluba’.

Naime, Marca je ta koja, između ostalih, uvjerava da Vinicius neće osvojiti najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa, te da je Brazilac toga svjestan, ali i svi u Real Madridu.

Ugledni španski list dodaje da su na Santiago Bernabeu svi žestoko izrevoltirani time da 24-godišnjak neće biti izabran za najboljeg igrača planete, pa su zbog toga i otkazali let za Pariz i neće prisustvovati ceremoniji.

S druge strane, onaj kojem će biti uručena spektakularna nagrada jeste Rodri, koji je zaista imao fantastičnu sezonu sa Manchester Cityjem i reprezentacijom Španije.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime