Au, ovo posebno boli! Postalo je poznato ko je Real Madridu javio da Vinicius nije osvajač Zlatne lopte

281024Vinicius

Brazilski napadač i prva zvijezda Real Madrida, Vinicius Junior, za mnoge je bio sigurni dobitnik Zlatne lopte. Međutim, svega nekoliko sati prije početka ceremonije u Parizu, došlo je do preokreta.

Vinicius je bio glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte, te se kroz nekoliko prethodnih sedmica uveliko pisalo o tome da će upravo Brazilac biti proglašen za najboljeg nogometaša svijeta za proteklu sezonu.

On je sa ‘Kraljevskim klubom’ uspio osvojiti Ligu prvaka i špansku La Ligu, ali na šok i nevjericu svih u Realu procurila je informacija da će ova nagrada pripasti Rodriju iz Manchester Cityja.

No, doista šokantne vijesti donosi i poznati novinar Jose Luis Sanchez, koji tvrdi da su upravo čelnici Manchester Cityja javili Florentinu Perezu i društvu da je Rodri pobjednik.

Očito je da su u Cityju na neki način uspjeli saznati ishod glasanja, te su jedva dočekali da ‘Kraljevima’ saopšte vijesti. Na kraju su iz Real Madrida i otkazali put u Francusku.

U Realu smatraju da je UEFA ta koja je odlučila osvajača Zlatne lopte i da je ona upetljala svoje prste kako bi se osvetila Perezu i ekipi zbog insistiranja na Superligi. Također, Madriđani su poručili organizatorima da više ze priznaju dodjelu ove nagrade.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime