SAMO NA OLD TRAFFORDU! Ten Hagov otkaz se nije ni ‘ohladio’, a ime novog trenera Uniteda je ‘zaledilo’ navijače

281024TenHag

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag danas je dobio otkaz na poziciji šefa stručnog štaba u Manchester Unitedu i to je ono što navijači engleskog velikana dugo čekaju.

Ten Hag se može pohvaliti da je u prethodne dvije sezone sa ‘Crvenim đavolima’ osvajao FA Cup i Carabao Cup, ali je situacija u Premier ligi i evropskim takmičenjima katastrofalna.

United je i ove sezone redao užasne rezultate, te se ekipa trenutno nalazi na tek 14. poziciji na tabeli i bliža je zoni ispadanja nego onoj koja vodi u Ligu prvaka.

Ono što trenutno zanima apsolutno sve jeste ko će to zamijeniti Ten Haga na Old Traffordu. Mnogi treneri povezuju se sa gigantom iz Manchestera, a engleski izvori saznaju da bi se u Manchester mogao vratiti Ole Gunnar Solskjaer.

Navijači Uniteda nisu zainteresovani da na kormilu voljenog kluba ponovo gledaju norveškog stručnjaka koji je otpušten sa mjesta trenera 2021. godine.

S druge strane, postoje i kombinacije po kojima bi na ‘Teatar snova’ došao bivši selektor reprezentacije Engleske, Gareth Southgate, ali je to manje vjerovatno.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime