Edin Džeko: Komšije se imaju čemu nadati, na SP nema favorita!

Najbolji strijelac bh. reprezentacije i napadač Rome, Edin Džeko, ističe kako Srbija i Hrvatska imaju velike šanse na Mundijalu, jer je dosadašnji tok turnira pokazao kako nema favorita.

[ads1]

 

“Srbija i Hrvatska su u prvim utakmicama pokazale da imaju čemu da se nadaju na Mundijalu, s obzirom na to da su, za razliku od mnogih favorita, u prvom kolu ostvarili pobjede. Hrvati, čini mi se, igraju mnogo strpljivije nego ranije i djelovali su sigurno na terenu te su na kraju prilično lako stigli do pobjede koja je još bitnija ukoliko se u obzir uzme činjenica da je Argentina remizirala s Islandom. Međutim, tek sada im slijede pravi ispiti, baš kao i Srbiji koja je remek-djelom Kolarova savladala Kostariku. Ukoliko zadrže ovaj nivo forme i Srbija i Hrvatska se imaju čemu nadati, a uvjeren sam da će proći grupnu fazu”,

“Favoriti u modernom nogometu više ne postoje. To su dokazali i rezultati u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva. Iako to zvuči kao floskula, danas svako svakoga može savladati. Upravo se to u Rusiji i dešava. U jednoj utakmici sve je moguće, pogotovo kada je riječ o turnirskom sistemu.” rekao je Edin Džeko za Sport Klub.