POČINJE PRIMERA: Barcelona s najjačim mogućim sastavom na Alaves!

Nakon što je prije tjedan dana počela engleska Premier liga i francuska Ligue 1, jučer je red došao i na španjolsku Primeru. Naslov prvaka brani Barcelona, koja danas na svom stadionu od 22:15 sati dočekuje Alaves.

Barcelona je kao dobru uvertiru u novu sezonu imala u španjolskom Superkupu protiv Seville. Katalonci su osvojili prvi trofej u novoj sezoni tijesnom pobjedom od 2:1. Barcelona je prvi favorit za naslov prvaka u novoj sezoni Primere.

Neposredno prije početka ljetnog prijelazno roka, za novog sportskog direktora Barcelone izabran je bivši igrač Eric Abidal. Navijači su poprilično zadovoljni kako je Francuz odradio svoj prvi prijelazni rok.

Iako je krenulo loše, jer je Antoine Griezmann u zadnji tren odlučio ostati u Atleticu, ali zahvaljujući Abidalu stanje se ipak promijenilo. Prvi je na Camp Nou stigao 21-godišnji Arthur Melo, koji je došao kao Iniestin nasljednik i odmah dobio njegovu ‘osmicu’.

Nakon njega je stigao 23-godišnji stoper Seville Clement Lenglet, a potom Malcom iz Bordeauxa, ukravši ga ispred nosa Romi. Brazilac je u debiju na Camp Nou postigao pogodak protiv Boce Juniorsa.

Zadnje pojačanje stiglo je minhenskog Bayerna, a riječ je o čileanskom ratniku Arturu Vidalu, koji je dočekan s puno skepsi. Međutim, Valverde je objasnio kako su želji drugačijeg profila u veznom redu, a Vidal se pokazao kao idealan izbor.

Barcelona je prodala nekoliko igrača, koji nisu uspjeli izboriti povjerenje Valverdea, a radi se o Aleixu Vidalu, Douglasu, Yerryju Mini, Lucasu Digneu te Andreu Gomesu. Svakako treba istaknuti i odlazak Paulinha u Guangzhou za 50 milijuna eura.

Može li Barcelona obraniti naslov prvaka Primere?

Barca Alaves 180818na