Muhamed Bešić: Mislim da ćemo protiv Austrije igrati bolje i da će navijači uživati!

Igrač Middlesbrougha i bh. internacionalac Muhamed Bešić ističe kako će za državnu selekciju igrati na bilo kojoj poziciji, te da je uvijek spreman odgovoriti zahtjevima selektora.

Bešić ističe kako dugo nije igrao na poziciji na kojoj je djelovao protiv Sjeverne Irske, ali da se prema tome odlično snašao. Veznjak poziva sve navijače da u gruotlu Bilinog polja odigraju mnogo bolju utakmicu od one u subotu.

“Šef mi je rekao da igram na desnom beku, nisam to dugo igrao, ali mislim da je bilo dobro. Imao sam puno duela, što volim i jednostavno sam uživao u tome i cijeloj utakmici. Ono što je najvažnije osvojili smo tri boda i sada se okrećemo narednom meču”

“Volim kad navijači prepoznaju naš trud. Ja uvijek igram srcem i oni to znaju, zato mi posebno godi kad su uz mene. To me nekako nosi, ali mislim da se i drugi igrači tako osjećaju”

“Navikli smo da igramo utakmice u tri, četiri dana. Ovo će ipak biti totalno drugačija utakmica. Igramo kući, bit ćemo jači za neke igrače, a i Austrija ima drugačiji stil igre. Mislim da ćemo bolje igrati i da će navijači uživati” – izjavio je Bešić.