Robert Prosinečki pred Tursku: Koristiti ćemo 17 igrača!

Fudbalska reprzentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži gdje započinje pripreme za utakmicu koja je na rasporedu 15. oktobra protiv nezgodne Sjeverne Irske.

Prije ovog susreta bh. tim će se 11. oktobra sastati s reprezentacijom Turske u prijateljskom meču, a selektor Robert Prosinečki je podsjetio da će na ovom susretu imati pravo na šest izmjena.

“Koristit ćemo 17 igrača, dok u Ligi nacija imamo pravo na standardne tri izmjene. Igrače koji su puno igrali i imaju neke manje povrede ćemo odmoriti za utakmicu protiv Sjeverne Irske. Uglavnom ćemo rotirati sve igrače koji su došli. Naravno, neki neće moći igrati jer nas ima više od 17.”

“Uigravat ćemo se u sistemu igre koji ćemo igrati protiv Sjeverne Irske. Želimo ih s takvim sistemom dočekati na Grbavici. Ipak, još ne znam startnih jedanaest, rano je još. Svaka utakmica je drugačija i ova naša će biti sigurno takva u odnosu na meč u Sjevernoj Irskoj. Oni prije nas igraju i s Austrijom u gostima pa će i rezultat s tog susreta biti važan. Analizirat ćemo probleme koje smo imali u Irskoj i probat odigrati kao protiv Austrije. Biti kompaktni, čvrsti i mislim da tako možemo igrati protiv svake ekipe na svijetu.” – kazao je između ostalog popularni Robi.