PRVO POJAČANJE: Henry u Monaco dovodi napadača iz Premier lige?!

Legendarni napadač francuske nogometne reprezentacije i londonskog Arsenala, Thierry Henry, prije nešto više od mjesec započeo je prvu samostalnu trenersku avanturu, preuzevši klupu Monaca.

Henry je s klubom iz Kneževine potpisao trogodišnji ugovor, a nakon indisponiranog početka (jedna pobjeda, dva remija i čak šest poraza), francuski strateg je krenuo u potragu za pojačanjima.

Britanski Mirror piše da Henry želi dovesti napadača Watforda Stefana Okaku u zimskom prijelaznom roku. Talijan nigerijskih korijena u Watfordu je od 2016. godine, a ove je sezone odigrao tek jednu prvenstvenu utakmicu ušavši s klupe.

Okaka je upisao četiri nastupa za talijansku nogometnu reprezentaciju, a u Watford je došao za šest milijuna eura iz belgijskog Anderlechta. Dolaskom Javija Garcije na mjesto trenera Hornetsa izgubio je mjesto u početnoj postavi.

Robusni 29-godišnjak je navodno već neko vrijeme u kontaktu s turskim Bešiktašem, ali Henry se nada da može iskoristiti svoje osobno poznanstvo s Okakom i nagovoriti ga da odabere Monaco.

Monaco je trenutačno na 19. mjestu Ligue 1, sa samo dvije pobjede iz 15 utakmica.