GOJAK TRAGIČAR: Benfica slomila Dinamo u produžecima!

Benfica je tek nakon produžetaka opravdala status favorita i slomila otpor Dinama te se plasirala u četvrtfinale Europske lige.

Trener portugalske momčadi Bruno Lage iznenadio je početnom postave. izostavio je ‘wunderkinda’ i najskupljeg igrača Benfice, 19-godišnjeg Joao Felixa. Na poziciju napadača postavio je krilnog igrača Rafa Silvu.

Najveće iznenađenje bio je odabir drugog napadača. Umjesto 34-godišnjeg Brazilca Jonasa, u početnoj postavi našao se 19-godišnji Jota.

Benfica je dominirala u posjedu lopte (60:40). No, Portugalci tu prednost nisu uspjeli iskoristiti. U prvom dijelu bila je to dosta opskurna utakmica.

Benfica je u nastavku proigrala, zahvaljujući ulasku iskusnog Jonasa. Portugalci su poveli u 71. minuti. Rafa je loptu glavom spustio Jonasu na nogu, a Brazilac je precizno pogodio Dinamovu mrežu s ruba kaznenog prostora.

Benfica je nastavila s napadima, ali se Dinamo do konca 90. minute obranio. Došlo je do produžetaka, no vrlo brzo Benfica je postigla pogodak. I 93. minuti stoper Ferro je pogodio s 20-ak metara za 2:0.

Dinamo se mogao vratiti u igru za četvrtfinale u 95. minuti, ali je Gojak s pet metara promašio prazan gol. A onda, u završnici prvog produžetka Stojanović je nepotrebno dobio crveni karton, a nakon toga Grimaldo je udarcem s distance svladao Livakovića.