BiH prokockala veliku prednost, Grčka s igračem više do remija!

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras u drugom kolu kvalifikacija za Europskog prvenstvo 2020. protiv Grčke rezultatom 2:2.

‘Zmajevi’ su već u prvih 15 minuta zabili dva pogotka. Prvo je Višća u 10. minuti zabio nakon centaršuta Pjanića iz kornera.

Samo pet minuta kasnije asistent za prvi gol Pjanić sjajno je pogodio iz slobodnog udarca u 15. minuti. Grešku kod ovog je pogotka napravio vratar Vlachodimos, koji je stavio u živi zid samo jednog igrača.

U 29. minuti strijelac prvog pogotka Višća je mogao riješiti pitanje pobjednika, izašao je sam pred gostujućeg vratara, ali Grk je odlično obranio udarac s manje od deset metara.

Trgnuli su se Grci u drugom dijelu i u 64. minuti uspjeli smanjiti zaostatak. Fortounis je rutinski realizirao jedanaesterac nakon što ga je Šunjić srušio u kaznenom prostoru.

Samo minutu kasnije novi šok za ‘Zmajeve’ kada je zbog prekršaja na sredini terena isključen Pjanić. Na usporenoj snimci se ne vidi najbolje je li nagazio grčkog igrača.

Pet minuta kraja Grci su iskoristili igrača više. Kolovos je nakon odličnog centaršuta zakucao loptu glavom pod prečku i postavio konačan rezultat (2:2).

U ovoj skupini je ranije Finska pobijedila Armeniju u gostima 2:0, a Italija paralelno s utakmicom u Zeniti deklasirala slabašni Lihtenštajn sa 6:0.